Maiga, mutē kūstoša gaļa mērcē – mums tā nekad neapnīk. Gaļa sanāk tik mīksta un sulīga, ka pietiek tai tikai pieskarties, un tā burtiski sabirst gabaliņos
Ļoti iesaku – ēdiens ir gan garšīgs, gan vienkārši pagatavojams. Parasti vāru uzreiz 2–3 porcijas, pēc tam lieku ledusskapī. Kad nepieciešams pasniegt pie galda, ātri pagatavoju jebkuru garnējumu – kartupeļus, makaronus, griķus vai rīsus – un pārleju tos ar uzsildītu gaļu mērcē. Papildinu ar dārzeņu salātiem vai viegli sālītiem gurķīšiem. Vakariņas vai pusdienas ir gatavas! Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.
Pagatavošana:
Šodien gatavošu recepti uz 1 porciju (pēc vēlēšanās porciju daudzumu var palielināt, lai pietiktu vairākām dienām). 500 gramus liellopa gaļas sagriež kubiņos. Var izmantot jebkuru gaļas gabalu pēc savas gaumes. Tā var būt arī cūkgaļa, mums vienkārši labāk garšo liellopa gaļa.
Lielas sīpolu galvas sagriež ceturtdaļgredzenos. Šampinjonu sagriež plānās šķēlēs. Katlā ielej 3–4 ēdamkarotes augu eļļas un apcep sīpolus līdz puscaurspīdīgumam. Tad pievieno gaļu, samaisa ar sīpoliem un cep vēl 2–3 minūtes, līdz gaļa maina krāsu un sāk izdalīties sula.
Uzreiz pievieno šampinjonus, tomātu savā sulā (vai 1–2 ēdamkarotes tomātu pastas, atšķaidītas ūdenī), nepilnu tējkaroti sāls un maltus melnos piparus. Samaisa, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un ielej 500 ml ūdens. Pārklāj ar vāku.
Es vāru spiediena katlā – pietiek ar 30–35 minūtēm. Ja vāra parastā katlā, gatavošana aizņem apmēram pusotru stundu – skatieties pēc tā, kad gaļa kļūst mīksta.
Tagad ir vasara, un gribas vairāk brīva laika, nevis stāvēt pie plīts. Tāpēc es gatavoju vairāk garšīgu ēdienu un lieku tos ledusskapī – tā vēlāk var ātri sagatavot sātīgu maltīti. Labu apetīti!
Noderīgi padomi (ņemiet vērā):
✔️ Pamēģiniet, tā vietā lai rasolam pievienotu sālītus gurķus, izmantot sālītus zaļos tomātus – garša ir neaprakstāma! Kad vienreiz tā pagatavoju, tas kļuva par manu mīļāko zupu.
✔️ Man arī kāds apēda mārrutku lapas. Pēc tam es tās apkaisīju ar sinepju pulveri – drīz atauga jaunas lapas. Varbūt šis padoms kādam noderēs.
Var pievienot arī papriku un citus dārzeņus
Lasi vēl: Mans jaunatklājums – salāti ar ceptām “krabju” nūjiņām; tie garšo visai ģimenei
Sastāvdaļas:
Liellopa gaļa – 500 g
Šampinjoni – 250 g
Sīpoli – 2 gab.
Ķiploks – 2–3 daiviņas
Sāls – 1 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Tomāti savā sulā – 300 g
vai tomātu pasta – 1–2 ēdk.
Augu eļļa – 3–4 ēdk.
Ūdens – 500 ml
✔️ Gribu pateikties par padomu iemērkt zirņus ar sodu – tie izvārījās ļoti ātri.
✔️ Skūšanās putas lieliski izvada netīrus traipus no matrača. Uzklājiet putas uz traipa, vienmērīgi izklājiet, ļaujiet nedaudz iedarboties, pēc tam noslaukiet ar salveti, bet ļoti netīrās vietas viegli paberzējiet.











